Bra helg!

En sån bra helg jag haft! Förutom en hel del oro för opererad hund har vi fixat och donat och nu börjar hallen arta sig. Att vi slarvat med att täcka golvet vilket fick mig och krypa runt med rakbladsskrapa för att få bort spillda färgfläckar var kanske lite onödigt. Däremot tycker jag att skrapa fönstren är väl investerad tid. Att maska fönsterrutor är svårt, tråkigt och en helt värdelös syssla.

Förutom detta lagade jag en supergod älggryta, receptet fanns på paketet. Spillde i lite vin men för övrigt följde jag receptet noga. Vi hade till och med färsk pepparrot och när jag rev den insåg jag hur lika den är wasabi. Jag snorade och tårades men jäklar vad gott!

Jag har ett litet pyssel som jag ägnar mig åt med stort engagemang. När vi flyttade in i höstas saknade vi småfåglar. Så när vintern tog fart så satte vi ut talgbollar, frömatare och till och med kärvar (fast de ratar de bortskämda fjäderbollarna). I någon tidning såg jag att man kan smälta ner frön och russin i cocosfett och hälla  i kaffekoppar. Sen trycker man i en kvist (i tidningen limmade de fast en sked i koppen, men det kändes lite onödigt) och hänger upp dem i träden med ett snöre i örat. Och eftersom jag har haft ett gäng udda kaffekoppar som jag köpt på loppis men aldrig använder så var ju detta helt perfekt. Fåglarna äter förtjust, i går var det inte mindre en tre domherrar och två domfruar på besök.

Slangen har varit fastfrusen i badtunnan men nu är det plusgrader och vi har kunnat fylla upp den igen. Lite paradoxalt är det ju eftersom det är när det är riktigt kallt som det är som mysigast att glida ner i 40-gradigt vatten. Men nu är den iallafall igång och om någon timme är det dags för ett litet söndagsbad. Livet på en pinne!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s