Dunjas operation del 3

Å en sån underbart lugn och gnällfri natt. Vi har sovit som en hög med gråstenar,  Dunja under mitt täcke som vanligt. Eftersom vintern bara vips, slaskade bort, så är det smutsigt och kladdigt ute och operationströjan blev smutsig och måste tvättas. Utan den blir Duns helt spattig, om hon inte har något över såret så kan hon bara röra sig några meter innan hon ska dit och slicka. Men uppfinningsrika sonen knöt en sjal runt magen och såret och det visade sig vara helt briljant! Hon kommer knappt åt att slicka och hon blir mycket lugnare av den. Så även om tröjan är torr nu så fortsätter vi nog med sjalen knuten lite snyggt över höfterna, lite som på en hulahula-dansös. Det märktes tydligt efter förra svängen att även efter stygnen var borttagna och det yttre såret läkt så var hon lugnare med tröja på. Eftersom operationströjan är heltäckande och måste knäppas upp innan hon rastas (vilket somliga glömde några ggr) så byttes den ut till en t-shirt.

Hennes garderob är inte speciellt stor, ett regntäcke, ett vindtäcke, en fleeceoverall när det är superkallt och en stickad tröja. Nu i vinter har den utökats av en t-shirt och ett par strumpor och skor. Vi försökte med skor när det var som allra snöigast och kallast i början av januari. Men hennes gångstil påminde om en sån där docka som man styr genom att vicka på trådar och när hon gjorde ett försök till lite skutt så flög de all världens väg. Men hennes små, små strumpor har gått bättre. Jag klippte upp dem i tån så att jag kunde dra på dem ordentligt upp över foten. Och med dom på kunde hon utan problem gå promenaden genom skogen utan att få fullt medsnöklumpar i tassarna. Och även om de var dyngsura när vi kom hem så verkade det som de isolerade lite mot kylan eftersom hon kunde vara ute utan att turas om att hoppa med en fot i luften.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s