Drömmen blir sann

 

073

Ja jag satt där framför Ceasar och drömde och längtade.

Tills en dag. Då min galna, underbara lilla kattfröken låg stilla och livlös på trottoaren utanför vårt hus.

Första tiden var jag otröstlig. Jag har såklart alltid känt stor sorg när något av mina djur dött men hon fattades mig så kopiöst! Jag saknade henne som en mjuk boll i mina knäveck om natten.  Jag saknade hennes knäppa pladder i köket och mjuka spinnande i knät. Men trots denna sorgsenhet började min planerande hjärna att vakna till liv. Och till hjälp hade den min omgivning som möjligtvis började bli något stressad av mina snyftningar i mörkret innan jag somnade. Som egentligen aldrig varit speciellt supportande till mina hundplaner men som nu villigt ställde upp för att titta på hundvalpskullar.

Dessvärre fick inte de små naken-valparna några ovationer från mina närmaste. De tyckte att det helt enkelt blev för naket.
Jag försökte sälja in en liten valp som hade rätt mycket hår för att kallas naken, men det fungerade inte heller. En spretig rand med hår över ryggen blidkade inte min familj. Och visst, det var jag som skulle skaffa hund, den skulle bli mitt alldeles egna ansvar men ändå. Det är ju viktigt att den nya familjemedlemmen blev accepterad och översållad med all kärlek som finns i livet.

Så jag började fundera på om det fanns någon annan ras som skulle kunna fungera bättre med alla våra viljor. Egentligen hade jag ju inte bråttom, Lilla Ru hade bara varit borta någon månad och jag hade ju funderat och väntat i säkert 2 år. Att skaffa valp i oktober kändes inte så smart och som sagt, detta skulle inte bli ett överilat beslut. Jag gillade inte alls det där systemet att man skulle tinga valp redan efter första besöket. Jag ville hälsa på många gånger och verkligen känna i djupet av mitt hjärta att detta var rätt! Först då skulle jag bestämma mig. Så tänkte jag, för en gång skull lugn och förnuftig.

Så visade min dotter en annons hon hittat på nätet. En 10-veckors valp som måste omplaceras på grund av allergi i familjen. Blandning mellan pudel och chinese crested och med ett brunt och ett blått öga. Fanns att titta på i Gävleborgs län. På bilden låg hon och sov och det enda man kunde konstatera var att hon var liten och vit. Och med päls över hela kroppen.

Men herre gud, att åka till Gävle tog ju bara någon timme resonerade jag och min dotter, vi kunde ju åka och kika på henne och sedan åka hem och fundera en vända. Så sambon övertalades att skjutsa oss och det var väl ungefär där som det gick upp för oss att Gävleborgs län är så mycket större än bara Gävle. Hunden fanns att se utanför Hudiksvall vilket förlängde vår lilla utflykt med två timmar. Men vi stod på oss och när jag väl satt mig i bilen så började jag inse att det inte var speciellt troligt att vi skulle återvända från Hudiksvall utan hundvalp.

Den där känslan ”Vad har jag nu gett mig in på” är mig fullkomligt välbekant så det fnissades ganska lyckligt förväntansfullt i bilen. Men ibland gled jag ner i grubbel, tänk om den egentligen inte alls skulle omplaceras av allergi. Tänk om det var en galen hund som bet stora hål i folk, eller som kanske var sjuk? Skulle jag klara av att åka hem igen utan denna lilla valp, på något sätt kändes det som jag skulle rädda både den lilla valpen och den allergiska familjen.

Vad som hände har ju alla redan räknat ut. Jag föll helt och handlöst pladask för den lilla vilda varelsen som lyckligt skuttade runt mig och som bet mig i händerna med sylvassa tänder. Med ett täcke hår över hela kroppen men ändå så tunt att hennes rosa skinn lyste igenom om man tittade noga. Helt enkelt tillräckligt tunnhårig för att vara så fulsnygg som jag önskade men med tillräckligt med hår för att vara så söt som övriga familjen önskade. Barnen i familjen grät när vi packade in oss i bilen för hemfärd, vilket var sorgligt men ändå lugnande. Jag tror inte de gråtit om vi åkt i väg med en bestialisk mördarvalp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s