Ispromenader, före/efter och himmelsk middag!

 

Tänkte bjuda på lite före och efter på loftet. Det jag missade var att ta ett foto där man ser det grönmålade staketet som är målat i samma nyans som fönsterfodret. Det lättar upp det vita lite. Vi eldar ganska mycket i kaminen vilket gör att det blir extra varmt och mysigt uppe på loftet dit värmen letar sig. Helt perfekt för att hänga tvätten, den torkar superfort. Så svårt att förstå att jag tyckte att huset var så råkallt och dystert i höstas.

Solen har ju flödat över hela landet i helgen och så ock på oss. Inne i stan är det vårigt och nästan barmark men ute i Smara råder full vinter. Längtar efter våren men samtidigt är det mysigt att sitta i solen och lyssna på takdroppet och prasslet från snön som smälter nedanför verandan. Och det har fördrivits en hel del tid på isen. M´s nya projekt är att bygga en brygga nere vid sjön. Och då ska det pålas medan isen fortfarande ligger tydligen. Vilket betyder att det måste jobbas rätt fort nu och att vi ska glädjas över de kalla nätterna som bevarar den åt oss. Och det är mysigt att traska runt där. Förra helgens isäventyr har resulterat i att Dunja får finna sig att ha mig hängandes i andra änden av kopplet. Men lite fick hon busa runt med mina vantar, att bli jagad över en stor oändlig is och finta matte upp på läktaren i snirkliga cirklar är jätteroligt!

Vi såg också spännande spår i snön. De var ganska stora, större än en hunds och såg väldigt prydliga ut på en rak linje, ungefär som att djuret gått på lina. På ett ställe var det två parallella spår som sedan gick ihop som att det först gick bredvid varandra för att sedan gå på rad. Har försökt googla och det kanske kan röra sig om Lo. Dunja visade intresse för dem tills de korsades av ett harspår som innehöll välsmakande harbajs, så sen följde vi det i stället.

Tillbaka till bryggprojektet. Isen är fortfarande tjock och det måste nu införskaffas en isborr. Onödigt sa jag först men ändrade mig när jag kom på att vi kanske kan fiska på isen om vi har en borr. Visst var det mysigt att promenera i solen men förstå vad mysigt att sitta i en stol och pimpla! Vi får se om det kan gå i uppfyllelse nästa helg!

I lördags lagade jag en väldig, väldigt god middag på majskyckling. Receptet hittade jag på  Malin´s Diner

och där finns det bilder och hur man lagar det i sin helhet. Jag var nyfiken på hur det skulle smaka men inte helt övertygad om alla asiatiska smaker skulle fungera i en gräddsås. Men det var såååååå gott! Även kålen med hasselnötssmör var god. Den enda synpunkten på den var att den var så god och smakrik och hade klarat sig bra helt på egen hand. Till kycklingen hade det räckt med en sallad.
Vi brukar alltid ha goda matlådor med oss efter helgen men vi fullkomligt slickade kastrullerna rena den här gången och fick nöja oss med köpelunch i dag. Rekommenderas varmt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s