Men vad i…

IMG_01061

Vi har kämpat på med vintern väldigt länge ute i Smara. Det har varit barmark både inne i Uppsala och i Stockholm och då har det fortfarande varit skidföre därute. Så när det mesta smälte undan förra helgen började vårkänslorna spira lite förväntansfullt i bröstet. Att mötas av en decimeter snö när jag kom hem från jobbet i lördags var inte roligt! På mina fönsterbrädor spirar små plantor i husvärmen men ute finns det inte en tillstymmelse till snödroppar eller krokus. Och jag har helt tappat tålamodet, jag vill se vårtecken NU!

IMG_01051

Dunja är förtjust i snön och blev på riktigt spralligt humör dock. Lät lillvalpen jaga henne kors och tvärs (det är nämligen hennes uppfattning om rolig lek, att bli jagad, det skulle aldrig falla henne in att själv jaga någon) och det var ju lite gulligt. Men vi har märkt att Nour inte är speciellt intresserad av att vara ute alls. Och inte blev det bättre av en massa kall snö under trampdynorna. Vi lyfter ut henne och hon kravlar direkt upp på bron framför huset och sitter sen där stadigt på sin lilla bak och vägrar gå därifrån. Jag har försökt lyfta ut henne på framsidan av huset, långt ut på gräsmattan, men vips så försvinner hon runt knuten och blir funnen sittandes på bron. Det är inte lätt att få denna lilla fröken rumsren. Hon har ju heller ingen koppelvana, och kopplet är konstigt och lite läskigt. När jag har försökt gå lite med henne, så kan det gå bra en liten stund om hon får gå i hälarna på Dunja. Men så fort det av någon anledning blir lite motstånd i kopplet så sätter hon sig bestämt ner på rumpan.  För att ytterligare förstärka hur obehagligt detta är så skakar hon i hela kroppen och då slutar det ju med att jag bär henne långa sträckor.

M byggde lite på altanen i söndags och jag och hundarna var inne och sysselsatte oss med tråkig städning. Jag fortsätter med mina fröer och somligt går det bra med men jag har märkt att det är riktigt svårt att få chili att gro. Synd eftersom jag lyckades beställa fem olika sorter, förutom vanlig paprika, och det inte syns det minsta lilla liv i krukorna. Men pelargoner, penséer, oregano och basilika har tittat upp till min stora förtjusning.

20160320_222252

Vi fick ett pussel i julklapp, det svåraste pussel jag nånsin byggt tror jag. I går kväll kände jag att vi faktiskt måste bli klara någon gång. Påsken står ju faktiskt för dörren, vi ska ha gäster då och behöver bordet som det ligger på. Så ett intensivt pusslande inleddes på kvällskvisten och när M försökte smita kommenderade jag honom strängt tillbaka till bordet. Det tog några timmar, men det var ändå ganska mysiga timmar. Lite meditativt att leta efter den perfekta pusselbiten med hjärta, byta plats med varandra när vi körde fast och den enorma tillfredsställelsen när vi la de sista bitarna! Jag visste att åtminstone två bitar tuggats sönder av valpen, det visade sig vara fyra, men ändå. Det får ligga kvar några dagar, så vi kan njuta av hur duktiga vi varit, sen får det åka ner i lådan igen. Det är ju konstigt det där att man aldrig vill lägga samma pussel två gånger. Och när det nu fattas bitar är väl chansen ännu mindre att det kommer att plockas fram igen. Men det får stå på en hylla och påminna oss om tiden mellan jul och påsk anno 2016.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s