Hur får jag valpen rumsren???

Börjar känna mig tjatig men detta har visat sig vara en näst intill omöjlig uppgift. Dessvärre känns det som vi tagit ett steg bakåt de senaste veckorna. Jag säger vi för jag är fullkomligt medveten att Nour inte ensam kan lastas för detta. Även om jag ibland tittar på henne och tycker att hon är en liten aning puckad.20160420_144739
Överhuvudtaget är hon så väldigt olika vår stora hund Dunja. Jag har bara använt shejping när jag lärt Dunja saker. Hon är så otroligt fokuserad på mig så det är bara att vänta på att hon klurar ut vad det är jag vill att hon ska göra. Använder inte klicker eftersom hon blir rädd av ljudet, men med beröm och en bit korv brukar hon snabbt lära sig. Överhuvudtaget så har hon alltid varit lyhörd för beröm och villig att vara till lags.

Nour är liksom bara…glad och sorglös. En liten aning envis men mest glad. Matvrak är en underdrift. Så fort jag tar i matskålen sätter hon sig vid mina fötter, vilket jag tror hon lärt sig innan hon kom till oss, men flyger i nästa sekund iväg ut från köket för att återvända och dimpa ner vid mina fötter igen. När jag tar i hundmatspåsen övergår hon till Tomas Brolin-snurrar på stället, hon är så uppspelt att hon inte kan sitta stilla. Vi ställer ju inte ner maten förrän hon sitter så det gör hon ju, men så fort den landat på golvet kastar hon sig fram och maten sprutar åt alla håll. Vi har börjat att slänga ut maten i gräset så att hon får jobba lite och inte äter så fort men ibland går ju inte det.
Då tror en ju att lite mat borde göra susen varje gång hon duktigt gör sina behov utomhus men inte då. Jag kan stå i morgonrock och tofflor ute klockan fem på morgonen i en halvtimme och frysa medans hon sitter bredvid och tittar lite snett på mig. Ger jag upp så kissar hon så fort vi kommit in. Men nästa morgon så sätter hon sig direkt när vi kommer ut och kan i samma andetag sätta sig och bajsa utan problem. Beröm och godis kommer utan en sekunds fördröjning.
Hon har aldrig uträttat sina behov i koppel, inte en enda gång, vilket gör det extra besvärligt då vi är i lägenheten i stan. Att lyfta ut henne på en gräsplätt där det går människor och cyklar i närheten får henne att tappa koncentrationen direkt.
Hon älskar ju sin mat men kanske kan extra gott godis  fungera bättre? Jag har liksom inga andra utvägar nu. Glad i alla fall att det är vår!

Men hon har sina fördelar också denna lilla tös. Kloklippning inga problem. Häromdagen skulle jag prova min nya elektriska nagelfil vilket inte gick så bra med en hund som försökte klänga upp i knät. Så då lyfte jag upp henne och filade lite på hennes klor i stället och då satt hon där nöjd och glad. Dunja gallskrek rakt ut när hon var valp. Hon badar gärna i handfatet, även det något som Dunja har haft väldigt svårt för.
Dessutom åker hon snällt i sin transportkorg i bilen och har aldrig sagt ett pip när vi lämnat henne men Dunja som barnvakt.
Hon går numera fint i koppel, hon drar absolut ingenting. Snarare sätter hon sig ner och vägrar gå men det händer inte så ofta längre.

Hittade en intressant träningsmetod på Dogsense blogg som heter Do As I Do. Där får man hunden att kopiera ditt beteende och hundarna i filmen var fantastiskt duktiga. Kanske inte direkt en lämplig metod att använda för att få Nour rumsren. Alldeles för kallt om rumpan och dessutom tror jag att jag har svårt att få med mig övrig familj på det tåget haha.
Däremot tror jag att hon till viss del tar efter stora hundens beteende och har därför på senare tid börjat berömma även Dunja när hon kissar och bajsar. Vilket får Dunja att titta misstroget och lite förvirrat på mig. Kanske ska jag börja ge henne godis också?

Håhåjaja!

En tanke på “Hur får jag valpen rumsren???

  1. Ping: Hur får jag valpen rumsren??? | Oslagbar men inte helt perfekt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s