Sjuk i skavsår

Ytterligare en, som för många skulle kunna kallas ”blessyr” har drabbat mig. Ja verkligen drabbat!
Efter att ha gått i mina nya jättesköna skor i ca två veckor köpte jag nya ankelsockor och på kvällen hade jag en blåsa på vänstra hälen. Plåstrade noggrant med skavsårsplåster, bytte till rejäla sockor och gympaskor och gick kanske en aning för långt dagen därpå. 22000 steg senare den kvällen hade blåsan vuxit och övertagit större delen av hälen. Nästa dag nya plåster och tillbaka i vinterkängorna och hoppades på det bästa. Men på kvällen hade plåstret ätit sig in djupt i hälen och återigen fick omgivningen agera sjuksyster och jag låg på sängen och grät när det avlägsnades med ett bestämt ryck.
Absolut ingenting kunde få mig att sätta på mig skor igen så när det var dags för kvällskisset med hundarna (singularis, den ena hunden kissar den andra springer runt i serpentiner och håller sig tills hon kommer in) promenerade jag runt iklädd täckjacka och rosa ulltofflor. Kände mig superfånig men jag verkställde iallafall kvällspromenad vilket man liksom inte kommer undan som matte.

Men kan man verkligen lägga sig i soffan med en bok och insistera på att man är sjuk i skavsår? Eller ska jag gå till jobbet i flipflop med aprilsnön vinandes runt mina nakna anklar?
Kommer iallafall vara ledig två dagar nu i helgen och om jag så ska snubbla runt i skogen i träskor så ska ingenting få skava mot min stackars häl.Jag 2Jag

För att liva upp mig bytte jag hårfärg i morse. Kan inte bestämma mig om den är kul eller ful!? Och skär den sig inte lite mot mina rosa tofflor?
Har nu varit ifrån min älskade trädgård i flera dagar och längtar halvt ihjäl mig efter att se om någon liten blomma slagit ut, hur våra nyplanterade buskar mår och om det kommit upp spenat och rädisor i drivbänken i växthuset.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s