Samtidigt i Smara

I Uppsala firades Valborg på sedvanligt vis. Har verkligen inget emot Valborg i Uppsala, jag har ju fördelen att bo mitt i det hela och kan lätt ta mig hem till min egen toa vilket är mycket fördelaktigt när man vimlar runt bland ca hundratusen andra.
Men det är inte så roligt för hundarna och därför var det skönt att vakna upp till ett soligt Smara i Lördags. Grannen bankade på nåt hustak, men för övrigt var allt tyst och lite sömnigt vilket passade oss perfekt.
Jag började lite försiktigt att rensa på berget på baksidan av huset (eller det är kanske framsidan eftersom ytterdörren befinner sig på den sidan, men vi är så sällan där så då känns det som en baksida.) och vika små skönheter tittade inte fram mellan mossa och gräs!Taklök
En pampig ek tronar stolt högst upp på bergsknallen, och bildar tak för knotiga enar och lingonris. Det är en väldigt vacker del av trädgården och vi planerar att plantera en stjärnklocka där som får ringla sig ner som ett litet vattenfall. För övrigt låter vi det vara lite vilt, jag ser att det växer mycket smultron där så det kommer att bli super fint.
1 Maj bjöd även den på sol och jag krattade bort alla löv och släpade bort stora nedsågade grenar i t-shirt och uppkavlade byxor. Efter detta väldigt uttröttande och tråkiga arbete planerade jag fram på eftermiddagen att sätta mig i en solstol med ett glas vin och titta på när M lagade en bänk som en granne i Gamla stan skulle slänga. Den ser mycket gedigen ut men det visade sig att det svarta materialet inte alls är järn utan plast. Spelar roll! Dessutom har vi inte riktigt funderat ut var den ska stå och då är det bra att den är lätt att kånka runt på.
Hur som helst satte sig M på tvären och föreslog att jag skulle laga bänken och att han skulle titta på. Kunde ju inte direkt säja nej och kände mig faktiskt lite smickrad (men skulle aldrig erkänna det) att han trodde att jag skulle klara av det. Visade sig inte vara så svårt, jag sågade plankor till en lagom längd. Använde en kapsåg och eftersom min moster sågade av sig handen i en vedklyv en gång, så hade jag lite ökad puls just vid det momentet. Historien med moster och handen slutade rätt så lyckligt, hon kördes med helikopter från Vemdalen till Akademiska. Där sydde de fast handen igen och den blev med tiden någorlunda brukbar. Min moster är en fantastiskt positiv person men jag tror att även hennes tålamod sattes på prov när de stoppade ner hennes hand i en påse med larver som skulle skynda på läkningen. Ingenting jag vill uppleva men får erkänna att det ändå var lite tufft att dra sågen genom plankorna. bara wroom. Sen borrade jag hål och till slut monterades soffan ihop med skruvar och muttrar. bänk
Funderar på att måla den riktigt, riktigt mörkt lila eller vinröd.

 

2 tankar om “Samtidigt i Smara

  1. Ping: Samtidigt i Smara | Oslagbar men inte helt perfekt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s