Var och varannan dag

Solen och värmen slog ner som en bomb i våra liv, jackor skickades ner i förrådet, bleka, nakna ben tittade yrvaket fram under kjolkanten och fräknar prickade näsan nedanför solglasögonens kant.
Längtade så efter torsdagens lediga Kristi Himmelsdag då jag skulle göra precis allt! Städa och fixa i ordning orangeriet, plantera om alla mina små sticklingar, måla staket och inte minst; sitta i solen och bara njuta. Men tji fick jag, jag mådde inte alls bra.

Jag vet inte varför jag blir sådan ibland, det värker och molar i kroppen, jag känner mig svag och hjärnan är alldeles seg. Varje beslut blir övermäktigt och jag vill ingenting. Hjälpte till att tömma orangeriet på grejer men fick sedan lägga mig i soffan och titta på inspelade serier. Kände mig så besviken.

Nästa dag skulle jag jobba igen och dessutom skulle jag ha båda hundarna med mig. Och då var jag pigg igen! Mycket kunder hela dagen, fullt upp, hundarna skötte sig exemplariskt och lilla Nour promenerade hem genom stan som om hon aldrig gjort annat.
Vi gick till och med ut på kvällen och åt tapas på Iberico vilket var supermysigt och gott som alltid, men höjdpunkten var ändå musslorna som fick oss att skrapa ur formen med skeden, hade vi inte varit på restaurang hade jag slickat i mig de sista dropparna.

På Lördag mådde jag dåligt igen. Betydligt lugnare i butiken och jag satt mest i min stol och blundade och räknade ner minuterna.
Det är någon sorts varannandagssjuka och det är inte första gången jag får så här. Det kan gå månader emellan och det bara infinner sig plötsligt utan förvarning.

Tack och lov mådde jag bättre i söndags och när vi åkte in till Rimbo för att köpa lite jord och kom hem med ett gäng nya växter mådde jag strålande! Nedanför orangeriet planterade jag prästkragar, riddarsporre och …
I den stora halvmåneformade rabatten satte vi liten och stor kärleksört och invid det nya staketet klätterros och en buskros. Rabatterna är stora och det kommer att ta lång tid att fylla dem. Dessutom växer det en hel del saker som vi inte är helt säkra på vad det är. På ett ställe är det fullt av något som vi nog mest har trott är ett gräs, men så hittade vi det på plantskolan och det visade sig att det är dagliljor. Krolliljor växer också lite varstans och så någon sorts luden eternell liknande sak som jag inte alls vet vad det är. Vitsipp

Den lilla skogsbacken som för någon vecka sen var alldeles blå har nu bytt färg och är nu alldeles vit med små gula inslag av gullvivor. vitsipp och gullviv

Dagen avslutades med att vi märkte ut vår köksträdgård så nästa projekt blir att bygga odlingslådor. Roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s