Vad är vad nu då?

Ända sen i februari har jag drivit upp små plantor från frön med lite olika resultat. Vad som är sått har jag plitat ner i en för ändamålet avsatt skrivbok. Eller åtminstone gjorde jag det i början sen har jag blivit alltmer slarvig. Jag lät fröpåsen stå tillsammans med sina små krukor och det fungerade bra enda tills de skulle börja avhärdas och flyttas in och ut till uterummet. Då hamnade påsarna huller om buller och till slut tog jag bort dem helt. Än värre blev det sen jag flyttat plantorna ner till växthuset och planterat om dem. Nu håller inte ens samma sorter ihop längre.

Helt puckad är jag ju inte, jag kan skilja på basilika och oregano men vad som är chili och vanlig paprika har jag ingen aning om. Vi köpte någon sort alltiett-puckar där fröna redan var planterade för ett tag sen och det ena är tomat, det vet jag. Men vi slängde förpackningen och nu har jag helt glömt vad det andra var. Grönkål? Svartrot? Ganska säkert att det var något med en färg.

Nåväl, det visar sig väl när det är dags att skörda. Nu har jag sett såna enkla plantremsor som man kan göra av plastburkar och märka upp med och det ska jag verkligen göra nästa vår. Nu ids jag inte.

Hundarna bråkar om en favoritleksak som Devon rexkatterna glömde sist de var här. Ibland ligger den och lurar i hallen, ibland ligger den och slöar ute i trädgården men allt som oftast springer någon av hundarna runt med den. Den ger mig rysningar och jag vänjer mig inte riktigt vid den men på nåt sätt ser det så fel och lite roligt ut när hundarna har den i munnen. Den är mycket lik de sorkar som katten Elsa försöker smuggla in genom kattluckan och ibland tror jag att hundarna kanske leker att de är en katt.

Igår kväll hade Dunja den och ville busa och kampa med oss i soffan. Varje gång Nour kom i närheten gläfste hon surt. Efter en liten stund kom Nour springande med en strumpa som vi lekte med i vår soffhörna och det gick ju bra det också. Dunja ledsnade på råttan och snabbt var lillasyster där och nappade nöjt åt sig den. Ibland tar de där två all uppmärksamhet från TV:n. Sötnosar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s