Ena dagen hederligt kroppsarbete, nästa dag önsketräd

Som vi har väntat på gruset! Först fick vi vänta på att tjälen skulle gå ur marken så att lastbilen kunde köra in. Sen var det grus vi ville ha omöjligt att få tag på så då blev det någon veckas vånda innan vi till slut bestämde oss. Det blev tvättad singel. När vi ändå höll på beställde vi en lass matjord också.

Det tippades av två högar, typ pulkabacke för mindre barn och sen var det bara att köra fram med skottkärran och börja ösa.
Gruset kom på plats och krattades ut och jag körde jord till våra stora blomlådor. Jag gjorde nog minst 50 vändor, ändå ser det ut som jag bara tagit ett litet hörn av jordhögen.
Vi ska höja rabatter och anlägga en köksträdgård också men jag känner mig ändå lite tvivlande till att den kommer att gå åt.högar

M gillar verkligen sånt som är ”bra att ha”. En hög med grus och en hög med jord sorteras verkligen in under den kategorin. Nu är det ju så att högarna ligger utanför vår tomtgräns  så på nåt sätt måste vi inom rimlig tid flytta in det till oss. Känner att jag inte behöver sörja mitt gymkort den närmsta tiden!

Dagen därpå kom min dotter ut och stolt spatserade jag runt med henne och visade allt fint som växte och så mycket vi fixat sen sist. Till min belåtenhet kvittrade hon förtjust, inte minst åt det nya däcket under häggen. Denna hägg som hela livet väntat på att steppa upp från en vanlig, alldaglig hägg till att bli önsketräd.

Jag har några gamla sidenklänningar liggandes som jag inte nänts göra mig av med. Nu klippte vi dem i remsor och knöt fast dem i trädet. Sen får var och en skriva sin önskning på en lapp, knyta fast det i en remsa och låta trädet sköta sitt.

Denna min favoritplats har inte blivit mindre magisk att slå sig ned i och lyssna på humlesurret i trädkronan och fladdret av siden i vinden.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s