Vackert så det nästan gör ont

Jag är kär i vårt äppelträd! Det var rätt spretigt i höstas men efter lite beskärning är det så knotigt och fint och fullkomligt dignar under alla blommor.Äppelträd Det liksom hänger sig över det lilla vattendraget som går genom tomten och är ett perfekt tillhåll för alla fåglar.träd och potager

På bilden syns även början till köksträdgården eller potagen som jag lite snitsigt vill kalla den. Gräsmattan är ju inte i sitt finaste skick och det är skönt att fylla ut den med annat bit för bit. Gräsmattor är inte det bästa jag vet men jag tror mest att det är det att den alltid ska klippas. Jag vill iväg på nåt men måste vänta för gräsmattan måste klippas först. Eller jag vill sitta under ett träd och läsa en bok samtidigt som något snurrar runt mig och väsnas och ber mig flytta på fötterna. Så tråkigt och störigt!
Men häromdagen tog jag själv på mig att klippa gräset eftersom det ju faktiskt är mitt gräs! Och med mig själv bullrandes bakom gräsklipparen var det en rätt tillfredsställande syssla. Jag gillar att göra enkla grejer som blir något. Fram och tillbaka, fram och tillbaka och rutorna med högt gräs minskar efter hand. Man får liksom måla sig fram lite böljande för att undvika bellis, gullvivor och annat som växer i gräset.  Lite trött och lite omruskad kan man sedan med en duktig min sätta sig i skuggan och läska sig med nåt kallt och vara nöjd med sig själv. Men redan nästa dag slår nya, glada maskrosor ut, lysande som små solar och det verkar nästan som om klippningen bara gör dem ännu tuffare och redo för strid. Jag tycker att de är vackra och knipsar dem hellre när de blommat ut. Och som sagt med tiden kommer nog gräset få stryka helt på foten om våra drömmar om vindlande grusgångar mellan bersåer och rabatter blir sanna.

En tanke på “Vackert så det nästan gör ont

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s