Låt oss tala om PIONER

Dessa vällustiga, utsvävande, flörtiga pompombollar som absolut inte står blygt, nigande i ett hörn av trädgården. Från att den mulliga knoppen spricker lite och man kan skymta dess färg tills då den helt öppnar sig i en kaskad av blomblad som aldrig tycks ta slut, är de festens medelpunkt och jag svansar förälskat runt dem och kan bara inte få nog. Helst skulle jag vilja trycka in hela fejset in en blomma och somna men samtidigt är jag så mån om dem och vill helst bädda in dem i bomull för att det ska vara länge, länge. Fast kanske är det ändå tur att blomningstiden är relativt kort, alla mina andra älsklingar står lite i skuggan av pionerna dessa veckor och de förtjänar bättre.

IMG_0899Vi har begåvats med inte mindre än tre olika pionsorter i vår trädgård. En mörkröd, en rosa och en cremefärgad med rosa ytterblad. Jag tänker på hur de har stått här år efter år i den övervuxna trädgården och blommat för allt vad de varit värda utan att någon har sett dem. Vilket slöseri! Trots detta blommar de så överdådigt nu så jag kan drista mig till att plocka buketter och ställa i orangeriet.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s