Att bli vän med en kamera

Jag har köpt en kamera! Efter att kattungarna hittat nya hem hade jag en slant brännande i fickan och med hoppsasteg begav jag mig till den enda fotoaffären som finns i centrala Uppsala.
Har ju ingen större fotovana och är urdålig på att läsa manualer men vill ändå ta supersnygga foton med en kamera som inte är allt för dyr och tänka sig! den ekvationen var inte så omöjlig när allt kom till kritan.
Så nu går jag runt med min kamera runt halsen och lär mig, fortfarande med den enklaste inställningen och jag har så roligt så roligt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag tror att jag kommer att utöka mina kunskaper inom kort och börja använda fler finesser men just nu är jag nöjd över att jag faktikst kan ge vår underbara ek ett rättvist ansikte där den höjer sig över framsidan av huset som vuxen rakt ut genom berget.

Jag har fotat vår fina lönn innan jag plockade ihop ett gäng löv som jag trädde på ståltråd och pyntade portalen in till trädgården med.
Jag hade sett den sötaste svampfamiljen som stog och trängdes vid stigen, två lite större och så två små knubbiga som hukade sig under föräldrarnas hattar. Men när jag äntligen kom dit med kameran hade barnen vuxit upp och blivit tonåringar och någon av hundarna hade sparkat bort en bit av pappans hatt. Men ändå rättså gulliga.

Bakom knuten till gästhuset växer en taggig björnbärsbuske. Förra året fanns där bara kart och hela våren har jag svurit åt att den sträcker sig efter mig när jag går förbi och griper tag med sina taggiga grenar. Men till min förvåning så har den fått bär denna höst. Den får inte mycket sol där den står men tydligen ändå tillräckligt denna sommar för att bidra med ett par handfulla, vackert skimrande c-vitaminer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s