Att handskas med chili

Ska jag sammanfatta detta första år med hus och trädgård så kan jag konstatera att jag lärt mig mycket men inte direkt lyckats med allt. Men det ger mig ju bara ännu mer blodad tand (konstigt uttryck egentligen) inför nästa säsong!

Hyggligt bra har iallafall mina chili och paprikaplantor klarat sig. Vi äter mycket chili, på något sätt lyckas jag peta ner chili, vitlök och ingefära i nästan allt jag lagar, men kände nu att det var bäst att jag skördade och tog hand om överskottet. Hittade denna fina blogg Anitas blogg-de fyra blomsterhaven där jag fick massor av tips som jag försökte följa till punkt och pricka. Förutom den detaljen att jag inte, trots att Anita poängterar hur viktigt det är, använde handskar. Mitt första fel var att jag försökte skölja chilin under varmt vatten, när jag petade ur fröna, ungefär som jag gör när jag skalar lök. Jag hostade så jag tappade andan, det kändes som lungorna vände sig ut och in. Sedan skar och hackade jag med mina bara händer och resten av dagen satt jag med blöta papperstussar möt ögat som jag nyss kliat mig i. Jag har tydligen fingrarna i ögonen rätt ofta, kanske därför min mascara alltid befinner sig lite överallt när jag ser mig i spegeln på kvällen. Även nästa dag brände det i fingertopparna så den läxan har jag lärt mig. Om handskar är för veklingar så är jag en vekling!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Packade också ihop pelargonerna trots att många av dem blommar jättefint fortfarande. Inte minst det främsta på bilden, den röda som jag fick av mamma i våras. Det är alldeles full med knoppar och får nog hänga med inne på köksbrädan ett tag innan den får flytta in i det svalare gästhuset med de andra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En bild från morgonpromenaden och slutligen på raringen Dunja som jag fortfarande kramar lite extra efter incidenten med bilen förra veckan.

2 tankar om “Att handskas med chili

 1. Hej Katarina!
  Så roligt att du som jag är chilifantast. Jättekul att du hittade mitt inlägg och fick lite chilitips och att du länkade till min blogg. Dessutom så hittade jag ju till din trevliga blogg och jag kommer från och med nu att följa den. Har läst lite och såg ditt förra inlägg när Dunja höll på att bli överkörd. Vilken mardröm. Vi har ingen hund själva men är ofta hundvakt till min svärfars hund och kan bara tänka mig känsla, skräcken om något sådant skulle hända henne. Du har fantastiskt fina hundar och jag förstår att du kramar din Dunja lite extra mycket.

  Såg också att du hade köpt kamera. Det är så härligt att gå ut med kameran, i synnerhet nu när höstfärgerna börjar glöda ordentligt. Det värsta är att det blåst rejält senaste dagarna så löven kommer väl snart att ramla av. Men … som tur är så kan man hitta fotomotiv under alla årstider. Och du har ju dina hundar att fotografera.

  Ha en bra vecka!
  /Anita

  Gilla

  • O så roligt att du svarade! Jag är en novis även på detta med bloggandet och eftersom jag aldrig fått svar förut när jag kommenterat på någon annans blogg har jag trott att jag kanske är osynlig. :). Även om bloggen fungerar mycket som en rolig dagbok kan det kännas lite ensamt ibland. Jag har hittat mer matnyttigt inne hos dig, jättekul! Vi hörs igen!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s