Bektraktelser i november

Jag minns hur det var förr när pappa levde och våra föräldrar bodde i Sundsvall. Min syster fyller år 1 november och det tycktes alltid infalla vid Allhelgona-helgen. Och alltid var det snökaos! Eller iallafall väderkaos då vädret bråkade på med storm och blåst eller ishala vägar med underkylt regn. Att snön kom för att stanna hände nog aldrig, det var bara en oberäknelig helg som bjöd på förväntan och vankande oro över dem som var på vägarna för att komma och fira födelsedag.

Trodde detta hörde det förgångna till men i år kommer visst det där väderomslaget lagom till nästa helg och helt tagna på sängen står vi nu här utan vinterdäck och med varma vinterluvan nedpackad på fel ställe.
I går hade jag en hel del saker på min agenda men regnet satte P för allt nästan. Låg i soffan helt orkeslös i skumrasket, orkade inte ens gå upp och tända fönsterlamporna och lyssnade efter att smattret mot rutorna skulle upphöra så vi kunde komma ut på en lång och välbehövlig promenad. Inte ens hundarna har lämpliga kläder dessa dagar då vi är inne i Uppsala och kommer hem från promenaderna, kalla, blöta, smutsiga och skakande.
Efter en stunds självömkande bestämde jag mig för att det fick bli en tråkig dag rätt och slätt! De hade Amaryllis för 39,- på blomsteraffären bredvid där jag handlar och jag köpte med mig fyra stycken. Jag tvättade och bäddade med rena lakan och tränade Stanna! med Nour som har så svårt att sitta still med sin lilla ivriga kropp men som verkligen försöker även om hela kroppen rister och hon blir alldeles skelögd av ansträngningen. Och detta blev dagen i går.

Men tillbaka till helgen som var kall, solig och ledig och ganska så underbar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag fotade dessa kaveldun på lördag morgon mot den frostiga ängen. Stolt över mig sjläv att jag låtit dem stå kvar i diket även om det kliat i fingrarna efter att plocka med dem hem.
Vi grillade grönsaker och halloumi till lunch och pysslade med badtunnan större delen av söndagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Badtunnan är en källa till glädje men också till förbannelse. Den är liiite för stor för 2 personer och tar en par timmar att fylla upp med vatten. Sen återstår eldningen och den måste underhållas under ytterligare timmar och temperaturen noggrant bevakas. Jag vill gärna ha runt 39 grader eller lite mer men av någon anledning stannar temperaturen nästan alltid på 37,5.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Att frusen glida ner i en varm badtunna med en stjärnströdd himmel ovanför huvudet är helt fantastiskt! Men när det efter 10 minuter börjar kännas lite ljummet och man måste simma och göra vattengympa för att hålla värmen är det inte lika mysigt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Men dag två är ju vattnet fortfarande i och oftast har det hållit värmen ganska bra under locket så då går det hela fortare och kanske lyckas vi få till den perfekta temperaturen lite snabbare.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s