Tillbakablick och mitt enda nyårslöfte

Fotade några fina bilder i nyårshelgen som skulle läggas in tillsammans med en liten årssammanfattning hade jag tänkt. Sen lyckades jag glömma kameran i stan så trots att jag nu har en ok dator att jobba vid ute i Smara så har jag inga nya bilder att dela med mig av. Det får bli lite gammalt från året.

Trots att 2016 känns som ett ganska bra år så har det för min del kantats av en hel del rädsla, ibland tyst och iskall och ibland högljutt skrikandes och gråtandes.
Oro och förtvivlan när Dunja sprang bort i februari, bilen som i full fart höll på att backa över båda hundarna i höstas, den nyvakna ormen som ringlade mellan mina jordiga händer, natten på akuten med min dotter för att nämna några. Och så alla terrordåd och dödsskjutningar i världen som har drabbat vanliga, ofta unga människor helt oväntat. Detta toppades av att vi nu har två maktfullkomliga män som sitter vid makten i världens två mäktigaste länder.
Jag har tagit detta nästan personligt och kännt mig irriterad på människor som inte verkar begripa allvaret utan tar alldeles för lätt på denna oroliga värld vi lever i, skrattar och skämtar! herregud detta är allvarliga saker. Tills jag blev påmind om att världen inte alls är farligare än förut, det dör färre civila i krig nu än på 80-talet, sjukdomar håller på att utrotas och fler och fler barn får möjlighet att gå i skolan och utbilda sig.
Och kanske den allra viktigaste insikten: Att vara rädd gör mig bara räddare! Nyheterna pumpar ut den ena katastrofen efter den andra och det är så lätt att gripas med. Och till slut blir det för mycket och istället för att reagera och agera så blir man/jag liksom förlamad och rädd…

Men nu får det vara slut med det! Mitt nyårslöfte för 2017 är att sluta vara rädd för allt möjligt. Arg och förbannad går bra men allra helst vill jag hålla mig lugn och försöka bilda mig en mer nyanserad bild av omvärlden än den som kastas mot mig från tidningar och sociala medier. Jag är sen en tid tillbaka med i FB-gruppen ”#jagärhär”. En medbloggerska har gjort detta inlägg på sin sida Det onda goda. Klicka på länken för att läsa det. Och jag håller med henne av hela mitt hjärta. Detta ska genomsyra mitt år 2017!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s