Så var vi igång igen!

Det började med en idé om att vårt sovrum i Smara kanske skulle kännas lite mindre klaostrofobiskt om vi tog bort de platsbyggda garderoberna? Gästrummet som ligger vägg i vägg med sovrummet kanske kunde bli ett kombinerat arbetsrum/walkincloset?

Eller… kanske skulle vi kunna ta bort väggen mellan rummen och få ett enda stort sovrum.
Jag tror faktikst att jag inte hade tänkt tanken till slut innan väggen var borta. Så fungerar vårat liv. Samtidigt som vi städar och tömmer ur den stängda Uppsala-butiken vilket är ett tungt och tråkigt projekt så rör vi om och stökar till ute i fritidshuset. Under kortare perioder får allt bara vara som det är, vi städar undan, viker filtar fint och lägger  över armstödet på soffan. Bäddar rent, puffar kuddar, ställer friska blommor i en vas och torkar rent golvet från smutsiga djurtassar för fjärde gången på en vecka. Under helgerna runt jul har vi stillsamt suttit på händerna och försökt hålla en viss ordning runt oss.

Men så är vi igång igen. Sovrummet blir bara halvägs tömt, sängarna och skrivbordet skjuts fram och tillbaka över golvet när vi målar taket. Men hyllan, de nedplockade böckerna och diverse kläder ligger i drivor precis överallt i huset och Nour hjälper till med att sprida ut alltihop under sina vilda lekar med tennisbollen.

Uterummat fylls av påsar med nedrivna tapeter, delar av garderob och den fula sänggaveln som vi inte längre kan använda. Allting blir rörigt och tämligen otrivsamt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mitt i allt åkte vi med katten Elsa till veterinären eftersom hon druckit mängder med vatten på sista tiden och dessutom kissat rött. Jag kände mig ganska orolig eftersom det faktum att Elsa lätt dricker upp en full skål med vatten som jag ställt ner till hundarna och sen ber om mer kan tyda både på njurproblem och diabetes.

Hemma är det ju stor konkurens  från övriga djur så en utflykt till veterinären helt ensam med matte var det bästa som hänt på länge. Elsa stod med huvudet inborrat i min tröja medan veterinären klämde och kände och lyssnade på hjärta och lungor. Eller lungorna kunde hon inte riktigt höra över Elsas oavbrutna kurrande.
Att ligga på rygg för ett ultraljud och urinprov var inte riktigt lika festligt men även det fann hon sig i utan att en enda klo blev synlig. Duktiga, fina gamla Elsa!

Och proverna visade att hon var frisk! En urinvägsinfektion som vi lätt kan behandla med antibiotika med för övrigt är hon ett praktexemplar.

Nu startar en ny arbetsvecka vilket betyder att vi lämnar huset och det halvfärdiga sovrummet åt sitt öde några dagar. Vi vinkar adjö till det nedsågade äppelträdet med sina tillhörande figurer. På grenarna bakom finns en snigel och ett sagobetonat monster med horn och vassa tänder. Men de får framträda någon annan gång.,..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s