En dag på hal is

Äntligen vågade vi oss ut på isen! Temperaturen har åkt så upp och ner hela vintern och även om jag vet att sjön är grund så har det ändå känts alldeles för osäkert. Men denna soliga dag nere vid badplatsen såg jag avtryck efter andra människofötter och vi beslöt att bege oss ut på en tur. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Förra året när vi ofta gick på isen var den oftast täckt med snö. Känslan av att man faktiskt går på fruset vatten blir så mycket starkare när det är blankis vilket större del av av sjön bestod av nu. Bara några meter från badplatsen såg jag en växt som frusit fast under isen, låg där som ett litet smycke, stilla väntandes på våren då den med hjälp av vinden kan segla över ytan in mot land. Tyvärr var batteriet i kameran urladdat så det blev inga bilder alls från denna tur.


Men lite senare på dagen gick vi ner till isen igen, nu via vår brygga, och denna gång hade vi isborren med för att vi med egna ögon kunna se hur djup isen var. Skulle tippa på 2 dm.
Så härligt det kan vara att med solen i ryggen se ut över den blanka, stela sjön, se hundarna rusa runt bland vassen och känna den ilande känslan varje gång sjön sjöng och rörde på sig.

Nu har det varit plusgrader några dagar och kanske blir det inte fler promenader på isen denna vinter. Idag har vi suttit vid husknuten med näsan mot solen och fågelkvitter i öronen och det känns lite som våren håller på att maka vintern sn smula åt sidan. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men jag är glad att vi fick uppleva en promenad på sjön även detta år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s