Jag vaknar upp…

Vaknar varje morgon upp och är svensk. Mitt hjärta är stolt och tacksamt. Jag är glad över vår jante som håller oss på jorden, jag är stolt över att de flesta av oss fortfarande tycker att om vi kan rädda livet på dem som flyr för sina liv så ska vi göra det. Jag är lättad över att vi har så svårt att vara proffstrevliga  men att vår trulighet oftast betyder att det du ser är det du får. erik

Jag är så förtjust och glad över alla som, likt mig, varje morgon är stolta som jag att vakna upp i vårt land. Efter denna helg tackar jag Zlatan, Loreen och framförallt Erik Lundin för att du förgyllde min fredag på UKK. Om man är det minsta intresserad av texter och berättande så måste man läsa och lyssna på Erik. Han är fantastisk!

Snön har fallit i stora kramvänliga sjok de senaste dagarna. Nour är inte valp längre men väldigt mycket unghund och som det barn hon är försöker jag vara ute så mycket jag kan med henne. Förutom promenaderna tillsammans med Dunja är vi i trädgården. Jag matar fåglarna, beskär någon buske och kastar boll. Igår försökte jag mig på en snölykta men Nour snodde med sig alla snöbollar och skuttade iväg med dem. Så idag gjorde vi en snöperson som inte var lika lätt för Nour att förflytta. Den har krafsmärken på bakdelen och ena armstumpen slet hon av men för övrigt tycker jag att den blev fin.

När jag hälsar på min mamma nuförtiden får jag ofta något med mig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det kan vara en bok, en duk eller ljusstake. Senast var det ett par ”tossor” som hon stickat  för länge sedan och de är verkligen underbara. Spralligt röda och lite kaxiga håller de mina fötter varma på våra kalla golv.

Inne blommar pelargonerna och ger mig vårkänslor.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s