En ny kompis i trädgården!

Men så rolig en kompostkvarn kan vara! För någon vecka sen försökte vi elda riset som ligger i stora travar på tomten men det kändes inte alls bra. Inte bra för naturen och värme som gick upp i rök helt i onödan.
Så vi begav oss in till Norrtälje och införskaffade en kompostkvarn och igår stod vi i solens sken och matade äppelgrenar och taggiga nyponbuskar till fint flis. Perfekt för att lägga i kompost och i rabatter till våren. Vi kommer att röja upp sly både i skogsdungen och under eken och dessutom tänker jag ta bort några bärbuskar, så vår nya kompis kommer inte att behöva stå hungrig långa stunder. Länge sen jag hade så skoj ute i trädgården!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vintern och kylan biter sig fast och det ger oss ytterligare promenader på isen.

Något stort hade klivit runt på natten och gjort avtryck. Varje steg var ca 1,5 dm och på ett ställe var det drygt en meter mellan fotspåren. Det spekulerades lite med grannarna om vilket djur men jag är rätt säker på att det var älg. Skogarna häromkring är inte så stora och jag undrar var alla djuren står och trycker om dagarna när vi spankulerar omkring.

I morse vaknade vi av att snön vräkte ner igen och jag tog några bilder för att visa skillnaden mellan dagarna. Skärpan var inte riktigt med mig på de snöiga bilderna.

Jag har roat mig med att att klä ett vårträd. I julas var det inlindat i glitter, ljusslinga och kulor men nu ska det tjuvstarta våren och så småningom komma ut i full påskskrud! OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s