En hommage till min kära make!

Jag hann bara andas ordet ”höns” innan han plockade upp hammaren och började snickra på hönshuset. Därefter byggdes det en rovdjurssäker liten utegård och så fort den var klar införskaffades det höns! De boade in sig, jag ställde in en bänk i den lilla innergården och umgicks så mycket som jag bara kunde med dem.

Men snart kändes den lilla gården för liten och återigen hoppade maken i snickarbyxorna för att bygga en stor gård där våra pönor kan gå och picka under äppelträd bland gullvivor. Oj vilken fröjd det är att sitta och titta på när de tar ut svängarna lite mer dag för dag. Häromdagen var de uppe och strosade bland blåbärriset.

Men att sitta med kaffekoppen mitt på gräsmattan kunde jag bara nöja mig med en ynka vecka. I min hjärna började en liten trevlig tanke om att bygga ett däck på den soligaste platsen i trädgården, framför köksträdgården ta form. Och eftersom det skulle bli ett soldäck vore det ju mysigt med en liten damm framför som man kan doppa fötterna i varma dagar.

Denna gång gick M till verket med en spade i högsta hugg. Jag hade funderat på om vi skulle hyra en minigrävare men det var överkurs tyckte maken. Så under de allra soligaste och varmaste dagarna i slutet av maj, grävde han i vår tunga lerjord en anselig grop som vi sedan skulle fylla med vatten, näckrosor och en och annan fisk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I skrivade stund är dammen nästan färdig och jag är så oändligt glad över att jag har en person vid min sida som uppfyller nästan alla mina önskningar.

Nu ska jag låta både maken och min projektsugna hjärna vila ett tag.

Nästa inlägg får handla om hur det gick till när vi byggde dammen. Både framgångar och misstag förstås!

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s