Vargfrossa

Tidig morgon, strax efter sju i förra veckan. Katten Zosimov kom smygande upp i min säng som redan var full med mig och två hundar. Han råkade sätta en tass på Dunja som låg och sov under täcket och i vanlig ordning vaknade hon med ett irriterat gläfs. Eftersom Zosi sällan är ute efter tjafs hoppade han snällt ner på golvet igen och la sig på mattan. Bara någon minut senare kom M in i rummer, lutade sig ner över hankatten och pratade med jollrig röst samtidigt som han strök honom över ryggen och huvudet.
Jag var ju i full färd med att låtsas sova men detta beteende från M´s sida var extremt förbryllande. Han gullar i princip aldrig med Zosi.zosi-i-trad

Jag öppnade ena ögat och frågade: Vad GÖR du??
Fick till svar att vår granne lagt upp på FB att hon sett en varg (eller vargliknande hund) attackera vår katt någon timme tidigare.

Min första tanke var att detta verkade lite för omöjligt för att vara sant. En varg i lilla fritidsområdet Smara? Men sedan började jag läsa artiklar om vargar runt om i Norrtälje som tagit hundar som gått lösa i skogen eller på folks tomter trots att det varit ljusan dag och människor i närheten.

Och plösligt kan jag helt enkelt inte slå ifrån mig känslan av att vara iaktagen av ett par lysande gula vargögon när jag går runt i skogsdungarna runt omkring.
Skogarna är fulla av svamp och äntligen har vi lyckats hitta på de små skygga trattisarna. Men nu har jag så väldigt svårt att motivera mig att gå ut längre, så himla dumt! Det bästa som finns ju, att lufsa runt i skogen.
Vargar bor djupt inne i de värmländska skogarna, inte ska väl jag behöva fundera över dem?

Nåja jag vet inte, kanske är vår granne Krösamaja och jag Emil som snart är i full färd att gräva en varggrop. Nästa vår har nog allt detta blåst över.

Har lyckats ta en fin bild av lilla Taylor, som av prickarna på bröstet av döma är en liten fin höna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Var på en jättefin hönsmarknad på Blomsterlandet i Norrtälje i helgen. Hittade på denna ståtliga Brahma-tupp som jag så gärna skulle vilja ha. Vet ju att jag inte får för grannen men drömma kan man ju alltid göra. Brahmor gal tydligen dovt och sällan!

Slutligen en bild på Nour och Zosi som myser tillsammans på min mage. Gullisar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s